Gå ner i vikt snabbt
Vi berättar den snabbaste och mest effektivaste sättet att gå ner i vikt snabbt.
Gi Recept
Citron och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad
Det här behövs till 4 port:
Kyckling:
- 4 st kycklingfiléer
- 50 g färskost med vitlök och örter
- 1/2 kruka färsk salvia
- 1 msk smör eller olivolja
- Rivet skal och saft från 1/2 citron
- Salt, svartpeppar
- Tandpetare
Medelhavssallad:
- 8 skivor lufttorkad skinka
- 1 st squash
- 1 st aubergine
- 2 st vitlöksklyftor
- 50 g ruccola
- Rivet skal och saft från 1/2 citron
- 1/2 kruka salvia
- 25 g rostade pinjenötter
- 2 msk olivolja
- Salt, svartpeppar
Gör så här:
Kyckling:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Banka kycklingfiléerna så att de blir platta, ca 1cm.
- Strö över salt och peppar.
- Fördela osten på filéerna och lägg salviablad över.
- Rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runt om i några minuter.
- Lägg rullarna på en ugnsplåt.
- Strö citronskal och pressa citronsaft över
- Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Medelhavssallad:
- Lägg den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Sätt in i ugnen 5–10 minuter på 200 grader.
- Låt vila på plåten en stund.
- Skär squash och aubergine i skivor på längden.
- Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
- Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
- Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över.
- Blanda ner skinkan i salladen.
- Toppa allt med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.
Getostfyllda laxfiléer med persiko- och sparrissallad
Det här behövs till 4 port:
- 600g laxfilé
- 150g getost
- salt och svartpeppar
- 50g pekannöter
- 1 knippa grön sparris
- 1 paket sockerärter
- 1 st persika
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk citronsaft
- 1 msk hackad, färsk dill
- 2 dl groddade mungbönor eller andra groddar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär laxen i fyra bitar och gör ett snitt genom varje filé på längden. Tryck ner getost i skåran. Strö på salt, peppar och pekannötter.
- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
- Skär sparrisen i bitar. Lägg sparris och sockerärter i lättsaltat kokande vatten i någon minut. Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
- Dela persikan och skär den i bitar.
- Tillsätt persika, olivolja, citronsaft, salt, peppar och hackad färsk dill. Blanda om ordentligt.
- Servera fisken med salladen och färska mungbönsgroddar.
Räkcocktail med papaya och lime
Det här behövs till 4 port:
- 500g räkor med skal
- 1/3 papaya
- 1/3 gurka
- 1/2 kruka färsk koriander
- 1 lime
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Skala räkorna och lägg i en skål. Skär papayan och gurkan i tärningar och blanda med räkorna. Hacka koriandern och blanda ner. Dela limen och pressa saften över.
- Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen i glas och toppa med en korianderkvist och ev en limeklyfta.
Bovetebröd med nötter och torkad frukt
Det här behövs till en limpa:
- 4 dl dinkelmjöl, fullkorn
- 1 dl bovetemjöl
- 2 dl havregryn
- 0.5 dl rågkross
- 0.5 dl linfrö
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl hackade hasselnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk salt
- 1 st äpple
- 1 dl torkade aprikoser
- 2 msk honung
- 4.5 dl naturell yoghurt (gärna ekologisk)
- 1 msk blandade frön, tex pumpafrön och solrosfrön
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplet grovt. Skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
- Blanda smeten och lägg i en smord och mjölad brödform. Toppa med frön och lite havregryn.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme.
- Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna.